Dan Grada Zaboka – 1. dio

Zabok

Denes je dan Grada Zaboka pak smo se pospominali z gradonačelnikom Ivanom Hanžekom… budite z nami lučite nas…

KRATKE VIJESTI:

IZ ŽUPANIJE: Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije donio je Odluku kojom tradicijskim i umjetničkim obrtima, koji svoje proizvode prodaju u prodavaonicama i štandovima na području Krapinsko-zagorske županije, dopušta rad tih prodavaonica i štandova nedjeljom, blagdanom i neradnim danima te za istu zatražio suglasnost Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

ZABOK: Hrvatski pravni centar u suradnji s Udrugom gradova u Republici Hrvatskoj dodijelio je Gradu Zaboku priznanje za najbolje ocijenjenu praksu u području jednakosti u kategoriji malih gradova u 2019. „Gradovi za jednakost – Bolja zaštita od diskriminacije na lokalnoj razini kroz upravljanje raznolikošću i jednakošću“. Naime  Grad Zabok je imao za cilj prije svega samoprocijeniti vlastitu  praksu,  ne razmišljajući o ulasku u izbor za nagradu. Činjenica je da upravo lokalna, najniža razina vlasti može najbolje i najučinkovitije odgovoriti na potrebe zajednice i svjesni smo da je na nama odgovornost pružiti našim građanima kvalitetne uvjete života u lokalnoj sredini.   

ZAPREŠIĆ: Polaganjem cvijeća na obiteljsku grobnicu Jelačićevih u Novim dvorima, obilježena je 161. godišnjica smrti hrvatskog bana i generala Josipa Jelačića, jednog od najvećih ratnika i velikana hrvatske povijesti.

KRAPINA: Mole se roditelji čija djeca pohađaju Dječji vrtić “Gustav Krklec” Krapina, a koji imaju potrebu i planiraju djecu voditi u Vrtić od 25. svibnja 2020. godine da informaciju o tome pošalju na elektronsku poštu tajnik@vrtic-gustav-krklec-krapina.hr ili da kontaktiraju Vrtić na broj telefona 049/371 138.

ZLATAR: Tvrtka BDC d.o.o. organizira savjetovanje vezano uz trenutačno otvorene prilike i prilike koje su u najavi za financiranje projekata putem fondova EU vezane uz poljoprivredu i razvoj turizma i ostalih nepoljoprivrednih djelatnosti. Savjetovanje će se održati u srijedu  27.05.2020 s početkom u 15 sati.

BEDEKOVČINA:  U okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., specifičnog cilja 9.i.1 Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti kroz promociju integracije na tržište rada i socijalne integracije ranjivih skupina, i borba protiv svih oblika diskriminacije, otvara se natječaj Umjetnost i kultura online (UP.02.1.1.14).
Poziv Umjetnost i kultura online usmjeren je na povećanje socijalne uključenosti osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta. Pozivom će se financirati aktivnosti pripreme i provedbe online participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti usmjerenih na socijalno uključivanje pripadnika ciljanih skupina.

MAČE: Budući da otvoreni zagrađeni dio sajmišta u Maču ispunjava uvjete iz Odluke o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, obavještavamo Vas da će se SUBOTNJI SAJAM U MAČU održati dana 23.05.2020. u vremenu od 08:00 do 13:00 sati. Sukladno navedenoj Odluci radit će samo ZELENA TRŽNICA odnosno prodaja na malo voća, povrća i cvijeća iz vozila u ograđenim prostorima na otvorenom.

Odgovori