Jedna zaražena i 31 izliječena osoba

KZŽ

Na denešnjoj presici Stožera Civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije smo čuli da su prvi zaraženi počeli ozdravljati a isto tak i da budu ambulante, zubari i pedijatri počeli delati ali ne još v punom opsegu…. budite z nami lučite nas…

KRATKE VIJESTI:
IZ ŽUPANIJE: Udruga Uzorne hrvatske seoske žene objavila je poziv za prijavu kandidatkinja za Izbor „Najuzornije hrvatske seoske žene“. Rok za prijavu je 30. lipnja 2020. godine.

Najuzornija hrvatska seoska žena treba imati između 25 i 65 godina, biti hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. Ujedno treba biti poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice te treba pomagati drugim ženama raznim savjetima i idejama, a da do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Prijava mora sadržavati: ime i prezime kandidatkinje, datum i godinu rođenja, adresu i broj telefona, bračno stanje, broj djece, zanimanje, stručnu spremu te kratak životopis.

Udruga poziva sve zainteresirane kandidatkinje da svoje prijave pošalju do 30. lipnja 2020. godine na adresu Katica Jerleković, Cekovići 26, 10413 Kravarsko ili e-mailom na katica.jerlekovic@hotmail.com. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj mobitela 098/659-880 (Katica Jerleković, predsjednica udruge).

Prijavni obrazac za prijavu na Izbor najuzornije hrvatske seoske žene se nalazi ovdje .

Ovogodišnji Izbor održat će se 17. listopada 2020. godine u općini Pitomača u Virovitičko-podravskoj županiji.

Inače, diljem svijeta 15. listopada obilježava se kao Svjetski dan seoske žene. Od 2000. godine taj značajan datum obilježava se i u Republici Hrvatskoj. Ovim projektom želi se skrenuti pozornost čitavom društvu koliko seoske žene zapravo doprinose i kolika je njihova uloga u održavanju i oživljavanju ruralnih područja.

– ZABOK: Poštovane Zabočanke i Zabočani, pozivamo Vas da ispunite ovaj  upitnik za građane  koji je važan dio istraživanja konzultantske tvrtke Apsolon strategija d.o.o. s kojom Grad Zabok surađuje u izradi Plana razvoja Grada  Zaboka za razdoblje 2021.-2027.

Upitnik  je većim dijelom formiran kao SWOT analiza kvalitete života u Zaboku za građane, poduzetnike, mlade ljude i sve ostale specifične skupine.

Posebno je važno u procesu planiranja razvoja grada uključiti građane svih uzrasta, obrazovanja i profesija.

Upitnik je samo jedan od načina na koji prikupljamo Vaša iskustva, potrebe i izazove grada koje Vi prepoznajete.

Vaši odgovori su u potpunosti anonimni i nisu povezani s Vašim osobnim podacima.

Molimo Vas da obrazac ispunite u cijelosti, što Vam neće oduzeti više od 10 minuta vremena.

Hvala na suradnji.

ZAPREŠIĆ: Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području zaprešićkog kraja, u srijedu 22.04., evidentirano je 30 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana koronavirusom.

Na području samog Grada Zaprešića, evidentirano je 11 oboljelih.

Nove informacije bit će objavljene u četvrtak 23.04., oko 11:00 sati.

Sljedeća konferencija za medije Stožera civilne zaštite Grada Zaprešića održat će se u četvrtak 23.04.2020. u 12:00 sati, a pratiti je možete uživo putem ZFM Radio i TV Zapad.

Pozivamo stanovnike Zaprešića i okolice da poštuju upute Stožera civilne zaštite RH jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i svojih sugrađana.

– KUMROVEC: Zelena tržnica u Kumrovcu bit će otvorena u subotu 25.04.2020. u vremenu od 8,00 do 12,00 sati na parkiralištu kod Centra za posjetitelje u zagrađenom djelu koji ispunjava uvjete Odluke o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Civilna zaštita Općine Kumrovec provjeravat će pridržavaju li se svih propisanih mjera koje su na snazi u trajanju epidemije bolesti COVID-19. Prodajna mjesta bit će razmaknuta, te će svako od njih imati sredstva za dezinfekciju i zaštitne maske.

Regulirat će se ulaz i izlaz sa tržnice.

Odgovori