Još jedna osoba umrla iz Pregrade – Videotura po Novim Dvorima

Krapina KZŽ Zaprešić

Na denešnjoj presici Stožera za Civilnu zaštitu KZŽ smo čuli da je umrle još jedna osoba od korona virusa. V Zaprešiću se boriju za turizam na malo drugački način… budite z nami lučite nas….

Načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek izvijestio je kako na području županije u protekla 24 sata nisu evidentirani novooboljeli od COVID-a 19. „Zaprimili smo 35 negativna nalaza, novih 16 osoba je ozdravilo, no dobili smo i obavijest da je nažalost preminula još jedna osoba, 1934. godište, s područja Grada Pregrade. U ime Županije, Stožera i u svoje osobno ime izražavam iskrenu sućut obitelji“ – rekao je načelnik Stožera, ujedno i zamjenik župana Ferek-Jambrek te dodao kako je ukupan broj ozdravljenih osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 52, preminule su 2 osobe te je broj trenutno aktivnih slučajeva 84. Ukupan broj uzetih briseva je 1.467, a trenutno se čekaju još rezultati za 2 brisa.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih Veterana Tihomir Vančina također je izrazio sućut obitelji preminule pacijentice. „Pacijentica je kod nas u bolnici boravila od 29. ožujka do 22. travnja. Prošli smo tjedan izvijestili da je na respiratoru premještena u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, imala je mnoge komplikacije te je nažalost preminula. Još jednom izražavam iskrenu sućut obitelji“ – kazao je ravnatelj Vančina te dodao da na hitnom bolničkom prijemu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana nema novih pacijenata sa sumnjom na COVID 19, dok su 3 pacijenta na infektiološkom odjelu nedavno ponovno testirana „Testiranje je obavljeno nakon 21 dan, jedna osoba je i dalje pozitivna, 1 ima negativan prvi kontrolni test, dok se za trećeg pacijenta još čekaju nalazi“ – rekao je ravnatelj Vančina.

Voditelj epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije  dr. Ivan Lipovac također je izrazio sućut obitelji preminule pacijentice te se osvrnuo i na prvi krug popuštanja mjere predostrožnosti. „Svaki dan iznova pozivamo ljude da se i dalje drže svih epidemioloških preporuka, jer ćemo jedino tako moći održati situaciju pod kontrolom“ – kazao je dr. Lipovac te dodao kako se u slučaju sumnje da je neka osoba asimptomatski vironoša i ona upućuje na testiranje, čiji se rezultati čekaju dan ili dva.

JOŠ UVIJEK BEZ ODGOVORA ZA PROPUSNICE

Načelnik Stožera civilne zaštite KZŽ Anđelko Ferek-Jambrek podsjetio je i kako je Županijski stožer u nedjelju uputio prijedlog Nacionalnom stožeru za ukidanje propusnica prema Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. „Do danas nismo dobili pisani odgovor, tako da građani koji putuju prema i iz Zagreba i Zagrebačke županije moraju imati propusnicu“ – kazao je načelnik Ferek-Jambrek te dodao i kako je jučer zaprimljena Odluka Nacionalnog stožera o mobilizaciji bungalova u Termama Jezerčica za smještaj građana čiji su domovi stradali od potresa. „Danas smo napravili i zapisnik o primopredaji objekta te su sada ljudi koji su unutra, tamo smješteni odlukom Nacionalnog stožera, koji će i pokriti troškove tog smještaja“- poručio je načelnik Ferek-Jambrek.

NIJE EVIDENTIRANO KRŠENJE SMOIZOLACIJE

U razdoblju od 27. travnja u 7 sati do 28. travnja u 7 sati na području Krapinsko-zagorske županije nisu evidentirane osobe u kršenju mjere samoizolacije. U istom razdoblju evidentirano je 7 kršenja Odluke o zabrani napuštanja prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, dok nije bilo kršenja ostalih Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su još uvijek na snazi.

PREMA OPĆINAMA I GRADOVIMA

Stanje prema općinama i gradovima (uključeni i stanovnici Krapinsko-zagorske županije testirani izvan područja naše županije te osobe koje nisu imale pozitivan nalaz na koronavirus, no sukladno uputama, se zbog epidemiološke anmneze i kliničke slike vode kao pozitivne):

 SLUČAJEVI OZDRAVILI AKTIVNI UMRLI 
Pregrada 4123162
Krapina 22 1210 
Oroslavje 19 316 
Hum na Sutli 7 25 
Jesenje 71 
Desinić 60 
Zabok 532 
Petrovsko  13 
Đurmanec 5 14 
Donja Stubica  2 0 
Stubičke Toplice7 16 
Lobor  0 
G. Stubica  0 
Bedekovčina  0 
Krapinske Toplice 20 
Radoboj  0 
Tuhelj  0 
Zlatar Bistrica  0 
Novi Golubovec  0 
Veliko Trgovišće101 
Sveti Križ Začretje110 
UKUPNO KZŽ13852842

Odgovori