Koncert klape Kmeti i gošće ŽVS Ratkajke iz Vinagore

Krapina Zabava

Denes poglečte 6. dijel koncerta klape Kmeti kaj je održan za Valentinovo v Krapini. Gošće su im bile Ratkajke z Vinagore…

KORONA VIRUS: Na području Krapinsko – zagorske županije dosad je evidentirano ukupno 100 osoba pozitivnih na koronavirus sa prebivalištem na području županije.
U odnosu na dan ranije, sa današnjim danom novoevidentirane su 4 osobe; 1 iz Đurmanca, 2 iz Krapine i 1 iz Stubičkih Toplica. Nalaze čeka 10 osoba, od kojih 6 u samoizolaciji kod kuće. Dosad su uzeti uzorci od 618 osoba.
Gledano prema gradovima i općinama s područja KZŽ, broj pozitivnih osoba je sljedeći:
36 na području Grada Pregrade
18 na području Grada Krapine
7 na području Općine Hum na Sutli
6 na području Grada Oroslavja
4 na području Općine Jesenje
4 na području Općine Petrovsko
6 na području Grada Zaboka
2 na području Grada Donja Stubica
1 na području Općine Bedekovčina
2 na području Općine Đurmanec
6 na području Općine Desinić
1 na području Općine Krapinske Toplice
1 na području Općine Radoboj
1 na području Općine Gornja Stubica
2 na području Općine Stubičke Toplice
2 na području Općine Lobor
1 na području Općine Tuhelj

U razdoblju od 11. do 12. travnja 2020. godine, u vremenu od 07,00 do 07,00 sati evidentirano je kršenje mjera Odluke o zabrani napuštanja prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Vezano za navedenu Odluku utvrđeno je 13 kršenja od strane građana (nisu imali propusnice).

PROPUSNICE: Slobodnije kretanje između općina i gradova koji su prostorno povezani u jedinstvenu cjelinu obustavljeno je do daljnjeg. Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 08. travnja 2020. godine donio je Odluku o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, kojom je omogućeno da se na području hrvatskih županija uvede liberalniji sustav propusnica, odnosno, kojom se građanima dopušta kretanje bez propusnice između općina i gradova koji su prostorno povezani u jedinstvenu cjelinu, a sve sa ciljem da im se olakša svakodnevni život.
Sukladno tome, Krapinsko – zagorska županija istog je dana predložila gradovima i općinama na području županije da zaključe sporazume, kojima bi se omogućilo navedeno liberalnije kretanje stanovništva, što su pojedine općine i gradovi i prihvatili.
No, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas, u subotu, 11. travnja 2020. godine izdao je novu Uputu o načinu dostave i primjeni sporazuma koje zaključe jedinice lokalne samouprave radi zajedničkog obavljanja poslova civilne zaštite, kojom je određeno da se sporazumi mogu potpisati samo na temelju odluka predstavničkih tijela.
Iz tog razloga, sporazumi koje su potpisale jedinice lokalne samouprave s područja Krapinsko – zagorske županije nažalost više nisu važeći, iako je sve napravljeno prema uputstvima iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske – važećoj u vrijeme njihova potpisivanja.
Žao nam je zbog novonastale situacije i ispričavamo se svima kojima je navedeno postupanje uzrokovalo eventualne neugodnosti. Sve daljnje aktivnosti vezane za novonastale okolnosti oko izdavanja propusnica bit će dogovorene na sjednici Stožera civilne zaštite Krapinsko -zagorske županije, koja će biti održana u utorak, 14. travnja 2020. godine, s početkom u 09,00 sati.

Sretan vam Uskrs, i ostanite doma.

Odgovori