Presica Stožera civilne zaštite

KZŽ

Denes poglečte kaj su povedlai na presici Stožera civilne zaštite v Krapini. Bilo je dost zanimljivo pa je cijela emsija njoj posvećena. Budite z nami lučite nas.

– ZABOK: Aktualna „Lokalna razvojna strategija Grada Zaboka za razdoblje od 2014. do 2020. godine“ predstavlja temeljni gradski strateški dokument razvoja grada. S obzirom da koncem 2020. godine navedena „Lokalna razvojna strategija Grada Zaboka“ istječe, grad Zabok uviđa potrebu za novim strateško – planskim dokumentom svjestan važnosti strateškog planiranja u odabiru budućih pravaca razvoja grada.

– ZAPREŠIĆ: Pozivaju se roditelji/skrbnici/posvojitelji (dalje u tekstu: roditelji) djece rane i predškolske dobi, koja nisu uključena u programe predškolskog odgoja i obrazovanja, da podnesu zahtjeve za upis djece u dječje vrtiće najbliže njihovu mjestu stanovanja. Zahtjevi za upis podnose se na adrese dječjih vrtića: DV Maslačak, Ul. Hrvatske mladeži 4, 10290 Zaprešić i DV Vrtuljak, Mokrička ulica 59, 10290 Zaprešić,    u zatvorenoj omotnici, preporučeno poštom ili osobno (umetanjem u sandučić ispred zgrade dječjeg vrtića – od ponedjeljka do petka, od  8 do 15 sati). Zahtjevi se podnose od 25. svibnja do  05. lipnja 2020.

– KRAPINA: Gradski puhački orkestar Krapina, poslije više od dvomjesečne prisilne pauze, slijedeće nedjelje nastavlja s probama.

– BEDEKOVČINA: Djeca i mladi u Bedekovčini uskoro će dobiti novi prostor za igru, odnosno druženje. Naime, Općina Bedekovčina potpisala je s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje Dječjeg igrališta u Bedekovčini.
Riječ je o projektu vrijednom nešto više od 437.751,90 kuna, od čega će 148.250,00 kuna biti financirano EU sredstvima. Projekt obuhvaća izgradnju dječjeg igrališta sa spravama (njihalica, klackalica, tobogan s penjalicom, gumene gljive i ljuljačka) te pješačkih površina, kao i postavljanje elemenata urbane opreme – klupa i koševa za smeće, ali i krajobrazno uređenje čestice, postavljanje zaštitne ograde te izgradnju rasvjete dječjeg igrališta.
Izgradnjom i opremanjem dječjeg igrališta u Bedekovčini osigurat će se bolji uvjeti za rast i razvoj djece, za sigurnu igru i druženje te doprinijeti povećanju socijalizacije, međusobnog povezivanja i interakcije djece i mladih.
Dječje će se igralište izgraditi u centru Bedekovčine, na Trgu Ante Starčevića, a na taj će se način stvoriti adekvatan, kvalitetan i siguran prostor te omogućiti kvalitetnije provođenje slobodnog vremena djece na otvorenom.
Izgradnja igrališta u skladu je s mjerom 1.3. Lokalnog programa djelovanja za mlade u Bedekovčini kojoj je cilj omogućiti infrastrukturne i institucionalne uvjete za kvalitetno provođenje slobodnog vremena.  

Odgovori