Život se vraća u normalni ritam – Odana počast Rudolfu Perešinu

Gornja Stubica Zabok

Mjere v borbi protiv korona virusa se pomalo popuščaju i život se vraća v nekakvu normalu… Bili smo i na polaganju vijenca Rudiju Perešinu v Gornjoj Stubici… budite z nami lučite nas…

VIJESTI:

– IZ ŽUPANIJE: U Hrvatskoj i svijetu 4. svibnja, na dan Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, obilježava se Međunarodni dan vatrogasaca.
Vatrogastvo u Krapinsko-zagorskoj županiji predstavlja način života i pitanje časti. U našem Zagorju gotovo da i nema kuće u kojoj netko nije bio vatrogasac te se i u ovim teškim vremenima borbe protiv koronavirusa vidi koliko su vatrogasci važni svakom našom gradu i općini te županiji kao cjelini. Vatrogasci su uvijek tu. Bilo da se radi o požaru, poplavi, prometnoj nesreći ili ovom novom nevidljivom neprijatelju, oni su spremni žrtvovati svoje vrijeme i ugroziti vlastito zdravlje i živote da nesebično pomognu zajednici.
Svim pripadnicima dobrovoljnih vatrogasnih društva i javnih vatrogasnih postrojbi u Krapinsko-zagorskoj županiji čestitam blagdan zaštitnika vatrogasaca sv. Florijana.
Hvala Vam na svemu što iz dana u dan činite za čitavu županiju i sve njezine stanovnike te što uvijek iznova pokazujete da ste prva snaga na koju svi mi možemo računati – župan Željko Kolar

– ZABOK: Prema Odluci o načinu korištenja dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta te načinu bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19: Dječja igrališta, otvorena sportska igrališta te drugi sportski sadržaji na otvorenom mogu se koristiti pridržavajući se općih protuepidemijskih mjera te posebnih preporuka i uputa koje HZJZ objavljuje na svojim mrežnim stranicama.
Bavljenje rekreativnim sportom na otvorenom dopušteno je uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera te posebnih preporuka i uputa HZJZ.
DVD Zabok, DVD Gubaševo, DVD Pavlovec i DVD Špičkovina će u toku dana maknuti zaštitne trake i znakove obavijesti sa dječjih igrališta i javnih površina.
Molimo građane da se i dalje pridržavaju svih općih protuepidemijskih mjera te posebnih preporuka i uputa HZJZ.

 – ZAPREŠIĆ: Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području zaprešićkog kraja, u ponedjeljak 04.05., evidentirana je 31 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana koronavirusom.
Na području samog Grada Zaprešića, evidentirano je 12 oboljelih.

– KRAPINA: Obavještavaju se građani da će se u idućem tjednu od utorka 5. svibnja do subote 9. svibnja 2020. godine organizirati rad tržnice u gradu Krapini svaki dan u radnom vremenu od 7.00 do 12.00 sati, zbog velike potražnje za sezonskim presadnicama balkonskog i cvijeća za cvjetne gredice te flanci za vrt i ostalih povrtnih kultura za sadnju, a sve u cilju izbjegavanja gužvi i okupljanja većeg broja ljudi na prostoru tržnice.
Tržnica je organizirana isključivo za maloprodaju proizvoda po „principu zelene tržnice“ na lokaciji parkirališta u Ulici Frana Galovića u ograđenom prostoru na kojem se osigurava kontrolirani ulaz i izlaz ograničenog broja kupaca.

– BEDEKOVČINA:  Općina Bedekovčina je raspisala Javni natječaj za upis djece u Dječji vrtić Bedekovčina za pedagošku godine 2020./2021. a traje od 04. do 18. svibnja 2020. godine. Dokumente natječaja možete preuzeti na službenim Internet stranicama Općine Bedekovčina.

Odgovori