I dalje linearan rast zaraženih korona virusom

KZŽ

Na presici stožera Civilne zaštite KZŽ smo čuli da je i dalje linearan rast zaraženih korona virusom kaj zaprav znači da se epidemija pri nas drži pod kontrolom. Tomu su doprinesli i stručnjaci ali i građani teri se držiju preporuka i ne landraju okol… budite z nami lučite nas…

KRATKE VIJESTI:

– IZ ŽUPANIJE: Županijska skupština Krapinsko-zagorske županije je u ponedjeljak, 6. travnja 2020. godine, održala svoju 20. sjednicu. Sjednica je održana elektronskim putem, poštujući odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani okupljanja više od pet osoba te u skladu s uputom za postupanje Ministarstva uprave vezanom uz sjednice predstavničkih tijela. Odazvalo se svih 41 član i članica Skupštine, koji su glasovanjem e-mailom donijeli Odluku o dodjeli priznanja Krapinsko-zagorske županije i Masterplan prometnog sustava Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije.

Odluka o dodjeli priznanja donesena je na prijedlog Povjerenstva za priznanja, a nakon  provedenog Javnog poziva za dostavu prijedloga za dodjelu županijskih priznanja. Prema ovoj odluci dodijelit će se sljedeća županijska priznanja:

Plaketa Krapinsko-zagorske županije za životno djelo – Žarku Miholiću. U godini obilježavanja 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja, Plaketa za životno djelo se Žarku Miholiću dodjeljuje za ukupni ratni put, a posebno kao zapovjednika 103. brigade Hrvatske vojske – u Domovinskom ratu domicilno najbrojnije postrojbe s područja Krapinsko-zagorske županije.

Plaketa Krapinsko-zagorske županije za doprinos ugledu i promociji Krapinsko-zagorske županije u zemlji i svijetu:

– Puhačkom orkestru DVD-a Špičkovina
– Društvu Naša djeca Zabok za projekt Zdravo i fino

Plaketa Krapinsko-zagorske županije za iznimno postignuće u protekloj godini

– Trgovačkom društvu Valoviti papir Dunapac d.o.o.
– doc.dr.sc. Rajku Furešu

Povelja Krapinsko-zagorske županije:

– KUD-u Matija Gubec Gornja Stubica
– Sanji Čaćko
– Muzeju krapinskih neandertalaca
– Zagorje boysima
– Udruzi uzgajatelja malih životinja Zagorje
– Đini Sinkoviću
– Dragutinu Ulami
– DVD-u Kumrovec
– Željku Odaku
– Marku Štefaneku
– Stjepanu Jakoviću
– Povijesnoj postrojbi „Kostelska pištola Keglevićeva straža – Kostel“
– Termama Tuhelj d.o.o.
– Barici Zrinščak
– Stjepanu Boseku
– Jasni Zubić
– KUD-u Ilirci
– Robrtu Mikši
– Vladimiru Matejašu

Masterplan prometnog sustava Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije je bazni dokument promišljanje razvoja prometnog sustava sukladno prostornim mogućnostima, zahtjevima gospodarstva i potrebama stanovništva na prostoru na kojem živi oko 1.250.000 stanovnika. Projekt izrade Masterplana bio je podijeljen u dvije faze. U 1. fazi je najznačajnija aktivnost bila provedba opsežnih prometnih istraživanja te analiza prikupljenih podataka, dok je u 2. fazi izrađen cjelovit scenarij razvoja prometnog sustava uključujući listu ciljeva i mjera te ključnih pokazatelja uspješnosti njihove provedbe.

– ZAPREŠIĆ: U Zaprešiću je zabilježeno 11 slučajeva zaraze koronavirusom, što znači da ni danas nema novooboljelih!  Poštivanje protuepidemijskih mjera daje dobre rezultate, a kako bismo se što prije vratili svojim uobičajenim aktivnostima, ostajemo doma i dalje!

– ZLATAR: Postavljanje i paljenje vuzemnica (krijesa) uz koje se okuplja lokalno stanovništvo, dočekujući Uskrs, stoljetna je tradicija, međutim ove godine nije dozvoljeno zbog zaštite zdravlja svih nas. Kako su na snazi Odluke o zabrani okupljanja tako je došla i Odluka o zabrani paljenja krijesova. Stoga upozoravamo da će, u interesu zdravlja svih nas, područje jedinice lokalne samouprave obilaziti pripadnici operativnih snaga civilne zaštite i policije, a svako okupljanje ili pripremanje vuzemnica (krijesa) biti će sankcionirano!

—– ZAGORSKU TELEVIZIJU podržavaju: Krapinsko-zagorska županija, gradovi Zabok, Zaprešić, Krapina i Zlatar, te općine Stubičke Toplice, Zlatar Bistrica, Bedekovčina, Marija Bistrica, Veliko Trgovišće, Zagorska Sela, Krapinske Toplice i Kumrovec EMISIJA SE EMITIRA OD PONEDJELJKA DO PETKA U 19:45 , SUBOTOM u 19:30 a NEDJELJOM U POL DVA (13:30) a na YouTube kanalu ZAGORSKA TELEVIZIJA od 20 sati svaki dan.

Odgovori