Južna obilaznica – Zaprešić; Ajnzerica – Zabok

Kultura Zabok Zaprešić

Bili smo pogledati kak napreduju radovi na južnoj obilaznici v Zaprešiću a v Zaboku smo čuli kak je Ansambl Zabok snimil video v korona okružju… budite z nami lučite nas…

– IZ ŽUPANIJE: Na području Krapinsko – zagorske županije već osmi dan uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba korona virusom, a u protekla u protekla 24 sata ozdravilo je još 15 osoba – 4 iz Pregrade, 3 iz Krapine, 3 iz Desinića, 2 iz Jesenja,  1 iz Zaboka, 1 iz Đurmanca i 1 iz Petrovskog. Ukupan broj ozdravljenih osoba je 92, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 46. Dosad je testirano 1860 uzoraka. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalazi 41 osoba. U protekla 24 sata uzeta su 94 brisa, 14 ih je negativno, a za preostale se još čekaju rezultati.      

– ZABOK: Poštovani darivatelji krvi, mediji, suradnici i volonteri, svjesni težine situacije u kojoj smo se svi našli želimo vam ovim putem zahvaliti za sve do sada učinjeno i još jednom naznačiti važnost daljnjeg kontinuiranog darivanja krvi za sve osobe čije bi zdravlje zbog nedostatka krvi i krvnih pripravaka moglo biti ugroženo. Na žalost, nedostatak krvi i krvnih pripravaka o kojima ovise životi brojnih pacijenata nosi puno veći rizik smrtnosti od onog uzrokovanog koronavirusom. Usto, bolesnici čije je izlječenje, a ponekad i sam život ovisan o transfuzijskom liječenju, ne mogu čekati da epidemija prođe. Akcije dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji društava Hrvatskog Crvenog križa, a prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provode se i dalje na način da se poštuju najviši higijenski standardi, siguran razmak između darivatelja krvi te uz minimalan broj osoba u jednom prostoru           

– ZLATAR: Gradonačelnica Grada Zlatara 6. svibnja 2020. godine donijela je Odluku o odgodi do daljnjeg primjene Pravilnika o radu Jedinstvenog upravnog odjela Grada Zlatara kojim se ukidaju isplate ostalih materijalnih prava, a sve zbog epidemije bolesti COVID- 19 te očekivanih manjih proračunskih prihoda.           

– STUBIČKE TOPLICE: Dragi korisnici, obavještavamo vas da će knjižnica otvoriti svoja vrata za korisnike od sutra, 7.5.2020. Radno vrijeme: ponedjeljak, srijeda, petak: 8-16h utorak, četvrtak: 12-19h Knjižnica će biti otvorena isključivo za usluge posudbe i povrata knjiga. Zbog ograničenog prostora i poštivanja mjera fizičke udaljenosti, korisnici u Knjižnicu smiju ulaziti jedan po jedan, a pri ulasku u Knjižnicu obavezna je dezinfekcija ruku. Čitaonički prostor te računalo do daljnjeg se ne mogu koristiti. Slobodan pristup građi također neće biti moguć. Apeliramo na korisnike da prije dolaska pretraže naš online katalog na poveznici http://library.foi.hr/lib/index.php?B=1559 te nas kontaktiraju putem telefona na broj: 049/238-005 ili mail-a: knjiznicastubaki@gmail.com i rezerviraju knjižnu građu kako bi skratili vrijeme traženja i stvaranja gužvi. Molimo vas da se pridržavate propisanih higijenskih mjera te mjera fizičkog distanciranja, da budete strpljivi i da poštujete upute kako bismo olakšali ovakvu situaciju jedni drugima.

Odgovori