Od jučer samo dva novooboljela u KZŽ – Našenina vezilje Bedekovčina

Bedekovčina Krapina

Od ščera su se pojavila samo dva novooboljela od korona virusa v Krapinsko-zagorskoj županiji. Pokazali bumo i prilog od lani, od prije ljeto dan o udurgi Našenina vezilje Bedekovčina… budite z nami lučite nas…

Stožer Civilne zaštite KZŽ održao je u srijedu, 15. travnja 2020. godine u Krapini konferenciju za medije.

Načelnik Stožera Anđelko Ferek – Jambrek istaknuo je da je na području Krapinsko – zagorske županije dosad evidentirano ukupno 111 osoba pozitivnih na koronavirus sa prebivalištem na području županije. „U odnosu na dan ranije, sa današnjim danom novoevidentirane su 2 osobe; 1 iz Gornje Stubice i 1 iz Jesenja. Broj osoba koje su ozdravile ostaje nepromijenjen – dosad ukupno 4. Dosad su uzeti uzorci od 709 osoba“, rekao je načelnik Stožera Anđelko Ferek – Jambrek te ujedno ponovio apel građankama i građanima da se drže svih propisanih mjera. „Kad će sve ovo završiti, ovisi prvenstveno o svima nama. Nažalost, neki građani i dalje krše mjere. Tijekom jučerašnjeg dana imali smo 6 slučajeva da osobe nisu imale propusnice“, rekao je Ferek – Jambrek.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina rekao je da je stanje pacijenata koji su COVID- 19 pozitivni stabilno i da nema novih pacijenata na odjelu u zabočkoj bolnicu. „Od jučer je jedna osoba koja je pozitivna na koronavirus, a koja je bila u izolacijskom odjelu, puštena na kućno liječenje. U izolacijskim jedinicama na području hitnog bolničkog prijema gdje se radi trijaža su 3 osobe, dobrog su zdravstvenog stanja“, rekao je Vančina.

Voditelj službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo KZŽ dr. Ivan Lipovac rekao je da je na području županije dosad u samoizolaciji bilo 160 zdravstvenih djelatnika, od čega je sedmero pozitivno na koronavirus te je dodao kako se nada da su građanke i građani bili disciplinirani te da su se pridržavali mjera Stožera tijekom uskrsnih blagdana, odnosno da su izbjegavali bliski socijalni kontakt, što uključuje i neposjećivanje obitelji, rodbine i prijatelja.

Gledano prema gradovima i općinama s područja KZŽ:

 SLUČAJEVIOZDRAVILIAKTIVNIUMRLI
Pregrada383351
Krapina20 20 
Oroslavje10 10 
Hum na Sutli7 7 
Desinić6 6 
Zabok615 
Jesenje5 5 
Petrovsko4 4 
Đurmanec3 3 
D. Stubica2 2 
Stubičke T.2 2 
Lobor2 2 
G. Stubica2 2 
Bedekovčina1 1 
Krapinske T.1 1 
Radoboj1 1 
Tuhelj1 1 
UKUPNO:11141061

Odgovori