Novo žarište zaraze korona virusom – Đuka Čaić i TS Svirci moji-Zlato moje

Krapina

Denes smo na presici Stožera CZ KZŽ čuli da se pojavilo novo žarište zaraze korona virusom…. Đuka Čaić i TS Svirci moji buju odigrali popevku Zlato moje…. budite z nami lučite nas….

JAVNI webGIS PORTAL GRADA ZABOKA
Grad Zabok prijavio je realizaciju projekta webGIS portala na Javni poziv za sufinanciranje projekata primjene koncepta „pametnih gradova i općina“ te je isti vrednovan i odobren od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao relevantan projekt s ciljem integracije tehnoloških rješenja za ostvarenje: održivog razvoja, učinkovite infrastrukture, primjene energetske učinkovitosti i poboljšanja kvalitete života građana.

Uspostava javnog webGIS portala rezultat je nastojanja da Grad Zabok najsuvremenijim informatičkim rješenjima omogući transparentan i korisnički orijentiran prikaz prostornih planova za sve potrebe korisnika. Portal je namijenjen svim građanima, ali i potencijalnim investitorima, te omogućuje jednostavan i brz pristup informacijama o pravilima korištenja prostora i važećim prostornim planovima na administrativnom području Grada.

Funkcionalnosti javnog portala omogućuju preklapanje i interaktivni pregled više odabranih slojeva prostornih planova na raznim kartografskim podlogama, ovisno o individualnim željama svakog korisnika. Dokumentacija prostornih planova može se dobiti klikom na uključeni sloj granice plana (otvorit će se skočni prozor gdje treba kliknuti na “Granica plana”, nakon čega u prozoru u gornjem desnom kutu ekrana treba kliknuti ikonu u obliku spajalice). Omogućena je prilagodba prozirnosti slojeva i postignuta je velika brzina rada sustava uz minimalne hardverske zahtjeve korisničkog računala. Na taj način osigurano je povećanje učinkovitosti rada Gradskoj upravi i ostalim korisnicima, a dostupnost podataka i napredna kvaliteta usluge će, uvjereni smo, ispuniti očekivanja naših građana.

Poveznica na webGIS: https://gis.zabok.hr/gis

– ZAPREŠIĆ: Ispunite svoje slobodno vrijeme na kreativan način i s povjerenjem se pridružite tečajevima i radionicama našeg i vašeg virtualnog Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić!

– KRAPINA: Obavještavaju se građani, posjednici grobnih mjesta na gradskom groblju u Krapini, da Krakom d.o.o. nudi uslugu uređenja grobova i nadgrobnih spomenika na gradskom groblju u Krapini.

Sigurno među nama ima i puno onih koji ovog Uskrsa ne mogu izaći iz svojih domova ili im zbog uvođenja mjera zabrane rada mnogih uslužnih djelatnosti nisu dostupne usluge cvjećarnica kao ni kupovina lampiona ili presadnica.

Stoga smo se organizirali i za obavljanje usluge uređenja grobova i nadgrobnih spomenika s uslugama nabave i dopreme presadnica i lampiona.

Ako imate potrebu urediti grobno mjesto, nadgrobni spomenik ili samo zapaliti lampione stojimo Vam na raspolaganju te Vas pozivamo da nam ukažete svoje povjerenje korištenjem usluga uređenja grobova koje Vam nudimo.

Na priloženom popisu usluga sa istaknutim cijenama dostupne su vrste usluga koje smo spremni za Vas obaviti na grobovima Vaših najmilijih.

Za sve informacije možete nas nazvati na broj mobitela 098 837 989 ili pismeno na e-mail adresu groblje@krakom.hr.

Čuvajte svoje zdravlje!

– BEDEKOVČINA: Općina Bedekovčina i ove je godine organizirala podjelu uskrsnih paketa velikim obiteljima te u suradnji s Crvenim križem podjelu paketa socijalno ugroženim osobama i obiteljima – korisnicima zajamčene minimalne naknade te starijima i nemoćnima.

Podjela uskrsnih poklon paketa organizirana je za obitelji s područja Općine Bedekovčina s četvero ili više maloljetne djece, od kojih je najmanje jedno predškolske dobi. Uskrsni poklon paket sadržava namirnice koje će obiteljima obogatiti ovogodišnji blagdanski stol, ali i ponešto slatko za najmlađe što ih je posebno razveselilo. – Općina Bedekovčina organizirala je podjelu paketa u cilju podizanja kvalitete obiteljskog života višečlanih obitelji, poticanja nataliteta te olakšavanja trenutne situacije uzrokovane pandemijom COVID-19 virusa, a podjela je obuhvatila sveukupno 14 obitelji s područja Općine Bedekovčina – istaknuo je načelnik Darko Ban te kazao da je briga o djeci i mladima imperativ u radu Općine Bedekovčina te nit vodilja vizije napretka.

– Osmijeh naših najmlađih neprocjenjiv je, osobito u ovo blagdansko vrijeme – dodao je načelnik.

Obiteljima su podijeljene i zaštitne maske.

– KUMROVEC: Općina Kumrovec donijela je mjere za ublažavanje krize uzrokovane COVID-om 19 u koje su uključene: Odluka o oslobođenju obaveza plaćanja mjesečnog učešća u financiranju ekonomske cijene vrtića tijekom trajanja pandemije, s time da za mjesec ožujak oslobođenje iznosi 50%, Odluka kojom gospodarstvenicima omogućava oslobođenje plaćanja komunalne naknade u trajanju od 3 mjeseca, zatim Odluka kojom ugostiteljima omogućava oslobođenje plaćanja komunalne naknade u trajanju od 6 mjeseci, Odluka kojom se zaustavljaju sve ovrhe na osnovi plaćanja fizičkim i pravnim osobama do okončanja pandemije, ne obračunavaju se zatezne kamate u 2020. godini. Donijeli smo i Odluku kojom se općinskoj upravi (zaposlenicima) smanjuje plaća, izvršnom tijelu (načelnik i zamjenica načelnika) smanjuje naknada te djelatnicama vrtića „Jaglac“ od 20%

Odgovori