Rad Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije

Krapina

V denešnjoj emisiji poglečte kak se dela v Crvenom križu a za mužiku se brineju Kristina Iveković i Damir Kovačićek teri buju otpopevali Ne daj da zaboravim …. budite z nami lučite nas…

ZAGORSKU TELEVIZIJU podržavaju: Krapinsko-zagorska županija, gradovi Zabok, Zaprešić, Krapina i Zlatar, te općine Stubičke Toplice, Zlatar Bistrica, Bedekovčina, Marija Bistrica, Veliko Trgovišće, Zagorska Sela, Krapinske Toplice i Kumrovec EMISIJA SE EMITIRA OD PONEDJELJKA DO PETKA U 19:45 , SUBOTOM u 19:30 a NEDJELJOM U POL DVA (13:30) a na YouTube kanalu ZAGORSKA TELEVIZIJA od 20 sati svaki dan.   —- 

KRATKE VIJESTI:

– IZ ŽUPANIJE: na području Krapinsko-zagorske županije je 4. Travnja 2020. godine evidentirano ukupno 76 osoba zaraženih koronavirusom. U odnosu na jučerašnju konferenciju za medije Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije, evidentirano je novih 6 osoba pozitivnih na koronavirus. Novoevidentirane osobe dolaze s područja Pregrade (2), Oroslavja (1), Petrovskog (2) i Jesenja (1)

– ZABOK: Odlukom o priznanjima Grada Zaboka  ustanovljene su vrste javnih priznanja Grada Zaboka, uvjeti pod kojima se ona dodjeljuju i postupak dodjele. Javna priznanja Grada Zaboka su: Povelja Grada Zaboka, Plaketa Grada Zaboka, Zahvalnica Grada Zaboka  (koju dodjeljuje Gradonačelnik) i Povelja počasnom građaninu Grada Zaboka. Povelja Grada Zabokadodjeljuje se povodom 22. svibnja, Dana Grada Zaboka i to pojedincima, javnim i drugim ustanovama, poduzećima, jedinicama lokalne uprave i samouprave u zemlji i inozemstvu, državnim tijelima i drugim institucijama za njihove izuzetne zasluge i rezultate koji doprinose razvoju Grada Zaboka, ili ako na neki drugi način trajno zaduže Grad u oblasti stvaralaštva i suradnje. Uz povelju, fizičkim osobama se dodjeljuje  i novčana nagrada. Plaketa Grada Zabokadodjeljuje se povodom 22. svibnja, Dana Grada Zaboka i to u pravilu pojedincima za posebno vrijedne rezultate koji doprinose razvoju ili ugledu Grada Zaboka za bilo koji vid stvaralaštva. Pravo predlaganja kandidata za dodjelu povelja i plaketa imaju članovi Vijeća, Gradonačelnik, radna tijela Gradskog vijeća, te pravne i fizičke osobe s područja Grada Zaboka. O dodjeli povelje i plaketa odlučuje Gradsko vijeće na prijedlog Gradonačelnika. Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o priznanjima Grada Zaboka ( “Službeni glasnik Krapinsko zagorske županije br. 6/10.) utvrđen je broj  priznanja – dodjeljuje se jedna povelja i dvije plakete. Predlagači mogu svoj prijedlog dostaviti poštom Gradonačelniku, Zivtov trg 10 ili na e-mail: gordana@zabok.hr najkasnije do 24. travnja 2020. uz obavezno pismeno obrazloženje iz kojeg je vidljivo radi kojih se rezultata i zasluga kandidat predlaže i za koje priznanje.

– ZAPREŠIĆ: Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području zaprešićkog kraja u subotu 04.04. do 11:00 sati evidentirano je 19 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom. Nove informacije bit će objavljene u nedjelju, 05.04.2020. godine oko 11:00 sati. Sljedeća konferencija za medije Stožera civilne zaštite Grada Zaprešića održat će se u ponedjeljak, 06.04.2020. u 12:00 sati, a pratiti je možete uživo putem ZFM Radio i TV Zapad. Pozivamo stanovnike Zaprešića i okolice da poštuju upute Stožera civilne zaštite RH jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i svojih sugrađana.

– KRAPINA: Krakom d.o.o. Krapina obavještava korisnike usluga odvoza komunalnog otpada koji imaju ostvareno pravo na sufinanciranje troškova prikupljanja i zbrinjavanja pelena odobrenih od Grada Krapine, Općine Đurmanec i Općine Petrovsko da će se organizirati preuzimanje vreća za naredno šestomjesečno razdoblje. Podjela i preuzimanje vreća za pelene provodit će se uz primjenu propisanih mjera zaštite protiv širenja zaraze coronavirusom, ne dovodeći u rizik zdravlje korisnika usluga kao niti zdravlje naših zaposlenika. Stoga će se vreće za pelene moći preuzimati jedan dan u tjednu, SRIJEDOM, uz obaveznu prethodnu telefonsku najavu dolaska na broj 382-711 ili pismeno putem e-mail adrese krakom@krakom.hr.

– ZLATAR: I Grad Zlatar je a početkom korona krize odlučio pomoći svojim OPG-ovima koji ne mogu prodavati svoje proizvode na otvorenom, te je nedavno najavljeno iz Grada da se kreće u izradu aplikacije za prodaju poljoprivrednih proizvoda, odnosno za spajanje proizvođača i kupaca. ‘Završena je aplikacija “Okusi zlatarskog kraja” kako bi pomogli zlatarskim OPG-ovcima i poljoprivrednicima da lakše plasiraju svoje proizvode, a građanima da lakše dođu do istih. Pozivamo sve zainteresirane OPG-ovce da se registriraju na aplikaciji. Trebate unijeti tražene podatke OPG-a. Nakon toga što vas potvrdimo dobit ćete šifru za unos svojih proizvoda i fotografija. Vrlo je jednostavno! Krenimo!!! ‘ – objavila je na Fb stranici gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek. Do aplikacije se može doći na stranici https://www.zlatar.hr/trznica

– BEDEKOVČINA: S obzirom na to je Odlukom o uvođenju izvanrednog međugradskog prometa uvedeno 9 izvanrednih linija koje ne zadovoljavaju potrebe zdravstvenog osoblja i policijskih službenika s područja Općine Bedekovčina te okolnih mjesta zbog nepovezanosti s Gradom Zabokom, Stožer civilne zaštite Općine Bedekovčina uputio je dopis Službi civilne zaštite Krapina u kojem predlaže zajedničku inicijativu prema Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske za uvođenjem dodatnih linija koje bi povezivale istočni dio Krapinsko – zagorske županije s Gradom Zabokom.

—– ZAGORSKU TELEVIZIJU podržavaju: Krapinsko-zagorska županija, gradovi Zabok, Zaprešić, Krapina i Zlatar, te općine Stubičke Toplice, Zlatar Bistrica, Bedekovčina, Marija Bistrica, Veliko Trgovišće, Zagorska Sela, Krapinske Toplice i Kumrovec EMISIJA SE EMITIRA OD PONEDJELJKA DO PETKA U 19:45 , SUBOTOM u 19:30 a NEDJELJOM U POL DVA (13:30) a na YouTube kanalu ZAGORSKA TELEVIZIJA od 20 sati svaki dan.  

Odgovori