U samovoljnoj izolaciji

Zanimljivosti

Zagorje moje nedjelja 05.04.
na kanalu MREŽA TV Zagreb u 13.30
na YouTube kanalu u 20.00

V denešnjoj emisiji se spominamo sa Zvonkom Očičem s Krapinskih Toplic teri je provel dva tjedna v samoizolaciji makar nije moral… zakaj to napravil čujte v priči…. budite z nami, lučite nas…

Kratke vijesti:

KRATKE VIJESTI:

– IZ ŽUPANIJE: Na području Krapinsko-zagorske županije je 5. travnja 2020. godine evidentirano 80 osoba zaraženih koronavirusom. U odnosu na jutro 4. travnja, evidentirane su 4 nove pozitivne osobe.  Novoevidentirane osobe dolaze s područja Grada Pregrade (1), Općine Bedekovčina (1) i Općine Jesenje (2).

Uputa o podnošenju zahtjeva za e-Propusnice za OPG-ove

Uputa o podnošenju zahtjeva za izdavanje e-Propusnica za obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) i nužne poljoprivredne radove.

E-propusnice za potrebe OPG-ova izdaje Ministarstvo poljoprivrede, a zahtjev se podnosi putem linka koji je objavljen na web stranici Ministarstva – https://www.savjetodavna.hr/propusnice/  

Ako se traži izdavanje e-Propusnica za članove OPG-a, može se podnijeti zahtjev za nositelja OPG-a i maksimalno do 50% članova OPG-a.

Ako se traži izdavanje e-Propusnice za samoopskrbna poljoprivredna domaćinstva zahtjev se može podnijeti za nositelja i maksimalno još jednog člana domaćinstva, koji mora imati istu adresu prebivališta kao i nositelj.

Ako OPG traži izdavanje e-Propusnice za sezonske radnike, zahtjev podnosi nositelj OPG-a.

– ZABOK:  Do sad izdane propusnice vrijede u obliku u kojem su izdane samo do 05.04. Od ponedjeljka  06.04.2020. građani neće više neće smjeti koristiti izdane propusnice već samo  e-Propusnice.

Drugim riječima, Propusnice izdane s rokom važenja iza 05.04.2020. Stožer civilne zaštite Grada Zaboka unijeti će u sustav e-Propusnice i vrijedit će do traženog datuma, ali najduže 14. dana od dana izdavanja e- propusnice.

Na primjer, ukoliko ste dobili propusnicu s rokom važenja do 24. travnja istu ćete dobiti ali kao e-propusnicu s rokom važenja do 19. travnja.

Novi zahtjevi za propusnice se prvenstveno podnose putem sustava e-Građani. Ako nemate pristup sustavu, zahtjev možete dati kao i do sada e-poštom na infostozercz@zabok.hr ili iznimno osobno na adresi ZIVTOV trg 10.

Uz zahtjev morate dostaviti popunjeni obrazac zahtjeva te presliku osobne iskaznice (s obje strane). Svakako morate ispuniti i podatak o vašem OIB-u.

– ZAPREŠIĆ: Centar za mlade Zaprešić je prošli tjedan podijelio savjete kako možete pozitivno utjecati na razvoj samosvijesti, samopouzdanja i samopoštovanja kod svoga djeteta. Na djetetovu sliku o sebi značajno utječe način na koji s djetetom u komuniciramo i poruke koju mu šaljemo. Posebno je važan način na koji reagiramo i što djetetu kažemo kada napravi nešto dobro te kako reagiramo kada pogriješi. Na FB stranicama centra – https://www.facebook.com/centarzamladez/  pročitajte kako pohvaliti dijete te kako mu uputiti poruku koja će ga potaknuti na promjenu ponašanja.  Nadamo se da ste dobro i da brinete o sebi i drugima :).  Program MPPI financijski podržavaju Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Grad Zaprešić i Općina Brdovec.

 —– ZAGORSKU TELEVIZIJU podržavaju: Krapinsko-zagorska županija, gradovi Zabok, Zaprešić, Krapina i Zlatar, te općine Stubičke Toplice, Zlatar Bistrica, Bedekovčina, Marija Bistrica, Veliko Trgovišće, Zagorska Sela, Krapinske Toplice i Kumrovec EMISIJA SE EMITIRA OD PONEDJELJKA DO PETKA U 19:45 , SUBOTOM u 19:30 a NEDJELJOM U POL DVA (13:30) a na YouTube kanalu ZAGORSKA TELEVIZIJA od 20 sati svaki dan.  

Tagged

Odgovori