Nove sprave za djecu – Potpore tradicijskim obrtima – Soboslikarski obrt

Gospodarstvo Krapina KZŽ Marija Bistrica Zabok

V Krapini su postavili nove sprave na igralištu v Dječjem vrtiću Gustav Krklec, v Mariji Bistrici su podeljeni ugovori za tradicijske obrte a denes govorimo o soboslikarksom obrtu… budite z nami lučite nas…

ZAGORSKU TELEVIZIJU podržavaju: Krapinsko-zagorska županija, gradovi Zabok, Zaprešić, Krapina i Zlatar, te općine Stubičke Toplice, Bedekovčina, Kumrovec i Mače. EMISIJA SE EMITIRA OD PONEDJELJKA DO PETKA U 19:45 , SUBOTOM u 19:30 a NEDJELJOM U POL DVA (13:30) a na YouTube kanalu ZAGORSKA TELEVIZIJA od 20 sati svaki dan.   —- 

VIJESTI:
– IZ ŽUPANIJE: 11. sjednica Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije održana je u petak, 29. svibnja 2020. godine, u sali za sastanke Krapinsko-zagorske županije u Krapini.
Članice i članovi Savjeta mladih raspravljali su o utjecaju pandemije koronavirusa na mlade, s naglaskom na financiranje programa i projekata udruga mladih. Sa ciljem pojednostavljivanja ove procedure, Savjet mladih je donio i preporuke koje je uputio samoj Županiji te općinama i gradovima s njenog područja.
Na sjednici je najavljeno i kako će se na jesen krenuti u izradu nove županijske strategije za mlade, za čiju izradu su dobivena sredstva Agencije za mobilnost i programe Europske unije.
Županijski savjet mladih je na 11. sjednici, nakon ostavke dosadašnjeg zamjenika predsjednika Županijskog savjeta mladih Jurice Vugreka, za novog zamjenika predsjednika izabrao Denija Hršaka iz Krapine.
Na sjednici Savjeta mladih sudjelovala je i pročelnica županijskog upravnog odjela nadležnog za udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug.
Sjednicu je vodio predsjednik ŽUpanijskog savjeta mladih Hrvoje Novak.

– ZABOK: Mreža udruga Zagor zajedno s TIKA Hrvatska poziva sve zainteresirane s područja Krapinsko-zagorske županije koji su između 15 i 35 godina starosti da se prijave za iskaz interesa za prijavu za sudjelovanje u certificiranom programu “Osnovno 3D modeliranje i korištenje 3D printera“.
Program traje 100 sati te je besplatan za polaznike/ce. Prijavljeni se obvezuju sudjelovati svih 100 sati programa te na kraju dobivaju certifikat ili potvrdu o sudjelovanju, ovisno o uspješnosti. Program sadrži znanja iz osnovnog modeliranja i upotrebe 3D printera. Prijave traju do 20.06.2020. te program počinje u srpnju.
Prijavnica se nalazi ovdje:   https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1TOPtLxux4zFW1mMFgV6auXGqoU_m-BbWxCwMLY9n35TsIg/viewform?vc=0&c=0&w=1
Više o programu nalazi se ovdje:https://www.zagor.info/Cms_Data/Contents/ZagorInfo/Folders/Dokumenti/~contents/JR52ABKNEDBALRYE/3D-poziv-za-iskaz-interesa_final-1-.pdf

– STUBIČKE TOPLICE: Lokalna akcijska grupa „Zeleni bregi“ objavljuje 3. LAG Natječaj za Tip operacije 1.1.2. „Unapređenje poslovne konkurentnosti malih poljoprivrednih gospodarstava“ iz Lokalne razvojne strategije LAG-a. Prijave će se zaprimati preporučenom poštanskom pošiljkom od 16. lipnja 2020. do 16. srpnja 2020. Natječaj je sukladan tipu operacije 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja. Ukupan iznos raspoloživih sredstava ovog LAG Natječaja iznosi 2.863.275,00 HRK, a visina potpore po projektu iznosi 15.000,00 €, odnosno 113.850,00 HRK. Potpora se isplaćuje u dva jednaka dijela, prva rata nakon dobivanja odluke o odabiru, a druga nakon provedenih aktivnosti. Potpora za ovaj tip operacije može se dodijeliti samo jednom u cijelom vremenu trajanja Programa. Tekst natječaja kao i popratna dokumentacija nalaze se na Internet stranicama LAG-a “Zeleni bregi” u glavnom izborniku pod “LAG NATJEČAJI” ili direktno na sljedećem linku: www.zeleni-bregi.hr/index.php?content=Natjecaji_LAG Informativne radionice za potencijalne prijavitelje održat će se 03. lipnja 2020. u 18:30 sati u prostorijama POU Krapina (Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 13), te 10. lipnja 2020. u prostorima Općine Zlatar Bistrica (Ulica Vladimira Nazora 56) s početkom u 18:30 sati.

Odgovori